Християнська психологія » Психологія сім'ї » Жінка » Найбільше покликання жінки - явити красу цьому світу

 

Найбільше покликання жінки - явити красу цьому світу

Автор: Мирон Шкробут від 3-04-2016, 19:37, переглянули: 1981

Найбільше покликання жінки - явити красу цьому світу

В "Школа лідерства" отця Олега Кондратюка на радіо Марія цикл аудіокатехиз присвячений жінкам.

1. Хто така жінка?
2. Найбільше завдання жінки - явити красу
3. Жінка в пошуку своєї краси
4. Поміч необхідна для нього








Хто така жінка?
Чого вона прагне? Що ми про неї не знаємо? Що жінка не знає сама про себе?


Найбільше завдання жінки - явити красу
Господь сотворив Адама як вінець творіння, де кожний наступний етап являє щось довершеніше, ніж попереднє. Саме тому всі представники роду людського можуть цим пишатися. Але місце жінки в процесі творіння світу є чимось особливим, бо вона була сотворена останньою. Весь прекрасний, сотворений Богом, світ залишається неповним і без краси жінки. Саме для цього її сотворив Всемогутній. Але що робити, якщо жінка не вважає або, навіть, не є красивою?


Жінка в пошуку своєї краси
найбільше покликання жінки - явити красу цьому світу. Як побачили, це завдання збігається з прагненням жіночого серця: вона прагне бути коханою, пережити романтичну пригоду, вона хоче, щоби за неї боролись. На одній біблійній групі ми мали завдання назвати свої 5 найліпших якостей. І коли священник-ведучий цієї зустрічі просив всіх жінок називати найпершою своєю чеснотою вроду, дівчата були збентежені, налякані і приголомшені. Були сльози і недовіра до слів отця. Чому жінка не наважується бути красивою?



Поміч необхідна для нього
Коли ми читаємо цей фрагмент книги Буття, який передує сотворенню жінки, ми переконані, що дружина має бути вторинною, помічником. Ця "відповідна поміч" для деяких жінок звучить навіть дещо зневажливо. Чоловіки подумки загинають пальці: готувати їсти, прибирати в хаті, прати, прасувати, займатися дітьми... Все це вкладається в наше, чоловіче, уявлення про відповідність жіночої помочі. Але в оригіналі використовується дивний вираз, дуже важкий для буквального перекладу, який вживається лише в момтенах, де треба описати допомогу Бога людині в критичній ситуації. Ось таку поміч жінка може дати чоловікові, вона так само критично необхідна, незамінна і точно невторинна як сам Бог.



Категорія: Жінка, Аудіо-галерея

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.