Радість у інтимному житті

Автор: chrycha від 19-10-2018, 16:01, переглянули: 2344

Радість у інтимному житті


Чоловіки та жінки такі різні, але водночас доповнюють одне одного. І в подружжі покликані зростати, розвиватися, збагачуватися, допомагати і підтримувати взаємно. Не завжди це вдається, а особливо в такій делікатній сфері подружнього життя як інтимні стосунки. Що ми знаємо і не знаємо одне про одного? Які спільні труднощі можуть бути в сексі? Як переживати правдиву радість користуючись цим даром для подружжя? Спробуємо поговорити у цій статті саме про це.

«Чоловіком та жінкою сотворив їх»
Ми різні, але маємо одного Творця. І створив Він нас за Своєю подобою. Тобто жіноча і чоловіча сутності мають все ж спільний корінь. Випливаючи з цього є надія і переконання, що можна пізнати і зрозуміти свою половинку. Це тривалий і не завжди легкий шлях, а одночасно дуже цікавий. Пізнаючи свого майбутнього чоловіка чи дружину ми багато витрачали часу і зусиль ще до одруження. Потім цей запал поволі спадає і часто перестаємо продовжувати пізнавати і цікавитися одне одним вже у шлюбі. Хоча насправді чоловік і дружина залишаються для нас ще багато в чому непрочитаною книгою, яку можна переглядати, вчитуватися кожного дня і відкривати для себе все нові і нові сторони нашого обранця чи обраниці. Кожна особа є неповторною і ніколи не зможемо повністю розкрити її суть за життя. Тому взаємному пізнанню немає меж і цей процес повинен тривати все наше спільне подружнє життя.
Спілкуючись одне з одним ми отримуємо багато інформації про людину, про її думки, бачення, переконання, погляди на певні речі, мрії, очікування, почуття та переживання. У цьому нам допомагають і несловесні прояви: інтонація, міміка, постава, хода, тембр голосу, поведінка. Власне близько 70% інформації ми отримуємо через зовнішні прояви особи, а лише 30% - це слова. Будьмо уважними, до себе і до свого чоловіка (чи дружини), це допоможе краще зрозуміти його (її). Дасть нам більше можливостей принести радість і задоволення в шлюбі та інтимній близькості зокрема.

«й обоє будуть одним тілом»
Недавно дійшла висновку, що у наш час є непоодинокі жінки, які хвилюються за себе чи близьких, що страждають від неналежного інтимного життя у шлюбі. Мене дуже торкає така ситуація коли, жінки вважають нібито вони мають терпіти дискомфорт і вдавати перед чоловіком, що все гаразд. При цьому не одна дружина боїться порозмовляти з коханим на цю тему. Бентежить, що молоді люди, які вважають секс (навіть у подружжі) брудною сферою, не знають, що це насправді не так. Інколи таку позицію ми виносимо зі своїх батьківських сімей і це дуже прикро, бо таке виховання в майбутньому тільки шкодить подружжю.
Господь дав чоловікові жінку, жінці - чоловіка для того, щоб вони були щасливі. І для подружнього життя заклав неабиякі радощі і втіху одне з одним в любові. Ця любов є багатовимірною: спілкування, турбота, задоволення в сексі, дар батьківства, радість в єдності і близькості одне з одним, духовний ріст. Цей список ще довго можна перелічувати, називаючи те як чоловік може любити свою дружину, а дружина свого чоловіка. Кожен з читачів міг би назвати свій унікальний спосіб вияву любові до свого коханого чи коханої. А статева сфера є глибоким любовним єднанням у подружжі, що дає відчуття особливої єдності одне з одним. Ми маємо цей дар у подружжі для вияву наших почуттів, для народження дітей, для задоволення потреб одне одного, для розвитку і глибшого пізнання, зрештою – для радості, яку він має приносити у наше спільне життя. А не навпаки – біль, занепокоєння, страх, насильство, розпач.

Ніхто не застрахований від труднощів
Впевнена, що не одна подружня пара, навіть дуже вдала, переживала певні проблеми у статевій сфері. У когось це могло бути на початку шлюбу, у когось проявлялося згодом. Ці труднощі зазвичай є наслідками проблем зі здоров’ям, попереднього дошлюбного досвіду, перегляду порнографічних фільмів чи видань, заниженої самооцінки, інших особистих проблем, про які важко говорити. Та будь-які делікатні питання можна вирішити, якщо чоловік і дружина готові розпочати діалог. Знаю, що спілкування в подружжі не завжди є налагодженим, через що виникає більшість проблем, не лише у сексі. Тому першим кроком до вирішення труднощів у інтимній сфері буде щира і максимально відверта розмова, наскільки ви зможете відкритися одне одному. Інколи в таких випадках може допомогти лист - письмова форма спілкування. Але рано чи пізно потрібно старатися говорити дивлячись одне одному ввічі.
Важливо при цьому пам’ятати, що жодна з частин нашого тіла не є брудною, тобто всі члени тіла є добрими і не варто їх недооцінювати або надавати їм більшого значення за інші. Одружившись чоловікові і жінці варто прислухатися до слів з Біблії: «Хай чоловік віддає належне жінці, так само й жінка – чоловікові. Жінка немає влади над своїм тілом, лише – чоловік; так само чоловік не має влади над своїм тілом, лише – жінка.» (1 Кор 7, 3-4). Згідна, що є такі ситуації, коли неможливо почати діалог на дану тему, бо є безліч невирішених проблем поза сексом і поки не вдасться залагодити ці питання, складно буде перейти до більш інтимних. Та варто наголосити, що добра щира розмова допомагає зблизитися і відновлює єдність навіть у дуже складних випадках. І чим частіше подружжя намагається розмовляти одне з одним не лише на побутові теми, то більше вони зближуються і мають нагоду покращити свої подружні взаємини та загальну атмосферу їхнього інтимного життя. Щоденне спілкування є індикатором ваших сексуальних стосунків і водночас показує, що потрібно ще для того, щоб отримати кращий результат.

Декілька порад для чоловіків та дружин
• Не чекайте, коли він або вона здогадається про ваші незадоволення. Скажіть прямо, що вас турбує і чого би вам хотілося
• Будьте максимально щирими і старайтеся уважно вислухати одне одного
• Не розпочинайте глибокої розмови у несприятливий час і у невідповідному місці
• Подбайте про атмосферу і оточення (сам на сам); важливо, щоб був замок у дверях вашої спальні
• Пам’ятайте, що кожен з вас є особливим і ви любите його (її) саме таким (такою)
Якщо ви бачите, що самі не в змозі впоратися із вирішенням ваших проблем у даній сфері, тоді, можливо, потрібна консультація спеціаліста. В такому випадку не варто нехтувати допомогою зовні, а постаратися знайти відповідного фахівця, який підійде вам обом і викликатиме у вас довіру.

Розмовляйте і кохайтеся, кохайтеся і теж розмовляйте, - та будьте щасливі!

chrycha@yahoo.com, (067)3684376 - попередній запис на подружню консультацію, Христина.



Категорія: Психологія подружніх стосунків, Психологія сексуальності, Блог Христини Решетило-Ковальчук

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.