Християнська психологія » Психологія сім'ї » УКРАЇНСЬКА СІМ’Я МІЖ ДВОХ ВОГНІВ

 

УКРАЇНСЬКА СІМ’Я МІЖ ДВОХ ВОГНІВ

Автор: Петро Гусак від 16-11-2015, 15:35, переглянули: 802

Петро Гусак, Ph.D.,
Інститут родини та подружнього життя
Українського Католицького Університету

УКРАЇНСЬКА СІМ’Я МІЖ ДВОХ ВОГНІВ

Тези виступу на Всеукраїнському круглому столі
«Збереження традиційних сімейних цінностей в Україні»
Київ, 20.12.2013 р.Б.


• Поширеною помилкою в наш час є – вважати Росію оплотом сім’ї та моралі. Росія і її президент В. В. Путін зараз так себе представляють, однак на ділі це не так. Я дуже добре розумію західноєвропейців (серед них – і моїх друзів), які щоденно спостерігають розтління й розбещення, підтримуване політичною лінією ЄС, що вони тужать за «маяком моральності» на Сході, однак це орієнтування – хибне. Жертвою такого самообману став, наприклад, італієць Лука Волонте, наступник Рокко Буттільйоне у керівництві Популярної (християнської) партії Італії. Спробуймо представити «принади» Росії:

• Росія і до революції не дуже-то відзначалася благочестям. Свідченням тому є слова літературного критика Віссаріона Бєлінського («Письмо Гоголю», 1847 рік): «По-Вашему, русский народ — самый религиозный в мире: ложь! Основа религиозности есть пиетизм, благоговение, страх Божий. А русский человек произносит имя Божие, почёсывая себе задницу. ... Приглядитесь пристальнее, и Вы увидите, что это по натуре своей глубоко атеистический народ. В нем ещё много суеверия, но нет и следа религиозности». – http://az.lib.ru/b/belinskij_w_g/text_0040.shtml

• Ще ілюстрації: книжка «А се грехи злые, смертные… : любовь, эротика и сексуальная этика в доиндустриальной России, (Х - первая половина ХІХ в.). – составл. и вступит. статья Н.Л. Пушкаревой. – Изд. Ладомир: Москва, 1999» описує ставлення росіян до сімейної та сексуальної моралі; серед «культурних явищ»: «снохачество» (співжиття свекра з невістками, не властиве для звичаїв України) та «бабья повинность» (обов’язок невісток сексуально задовольняти свекра). Похабна билина «Сказание о Хотене Блудовиче». – http://www.byliny.ru/content/text/hoten-bludovich

• Окремого дослідження заслуговує виникнення і функціонування російського мата: він міг виникнути лише в псевдокультурі, де тіло, статеві органи і процеси вважалися чимось нечистим, найгіршим, «последним делом», яким можна було облаяти, куди можна було послати... Такою псевдокультурою була «псевдо-православна». Саме від росіян, і то ще до жовтневого перевороту 1917 р. українці навчилися мата.

• Однак, основне розтління сім’ї та падіння цінностей настало після жовтневого перевороту 1917 р. (див. «Рожевий серп і молот» – http://www.pomisna.in.ua/2013/10/serpimolot.html, Алєксандра Коллонтай, нічиї діти, аборти – перша в історії легалізація, Декретъ Лєніна «Об убийстве утробных детей» - 1920 р. ...); повторна легалізація абортів Хрущовим, 1955 рік. Комуністична аргументація: «Проводимые Советским государством мероприятия по поощрению материнства и охране детства и непрерывный рост сознательности и культурности женщин, активно участвующих во всех областях народнохозяйственной жизни страны, позволяют в настоящее время отказаться от запрещения абортов в законодательном порядке» – або писана шизофреніком, або розрахована на шизофренію тих, хто це буде читати. Так само: «В целях предоставления женщине возможности самой решать вопрос о материнстве ... Президиум Верховного Совета СССР постановляет...»: яке відношення має «Президиум Верховного Совета» до материнства конкретної жінки? – див.: «Указ от 23.11.1955 г. Об отмене запрещения абортов». Це майже на двадцять років раніше від легалізації абортів в країнах Західного світу.

• Бандитизм (порівняй сучасні російські телесеріали – про що вони?), найвищий рівень алкоголізму в світі, надзвичайно високі рівні розлучень та абортів (абортивна клініка діє навіть в готелі «Даниловская», яка належить до комплексу будівель Свято-Данилового монастиря – резиденції патріарха Кирилла (Гундяєва). – http://www.religion.in.ua/news/foreign_news/15274-na-territorii-gostinicy-danilovskaya-pri-glavnom-patriarshem-monastyre-rpc-mp-mozhno-sdelat-abort-i-vosstanovit-devstvennost.html (25.12.2013).
Див. також: «В Екатеринбурге после аборта скончалась 15-летняя девушка». – http://svpressa.ru/society/news/78219/?from=sm24 . Формулювання, які містяться там: «после проведения плановой операции по искусственному прерыванию беременности» та «“Выясняется, насколько полно и качественно девушке была оказана медицинская помощь”, – сообщили в пресс-службе ГСУ СК РФ.» – цинічні й людиноневисницькі, а це засвідчує, що в Росії після «совка» досі нічого не змінилося стосовно пошани до людського життя. (Підкреслення мої – П.Г.).

• Поширений гомосексуалізм (наприклад: http://www.wellnews.ru/culture/16074-zolotoy-golos-rossii-zameshan-v-gey-skandale.html ), а особливо в місцях позбавлення волі (як спосіб приниження)...

• Врешті, особисте життя президента Росії В. В. Путіна – розлучення, життя на віру з гімнасткою Кабаєвою... Коли на прес-конференції у Львові (07.11.2013) мій колега задав питання Луці Волонте, чи таке особисте життя В. В. Путіна – це той зразок моральності, який ми маємо наслідувати на пртивагу до розбещеності ЄС, то росіянин Павел Парфентьєв, який супроводжував Луку Волонте, відповів, що він не уповноважений коментувати особисте життя глави російської держави, а далі – обминув це питання й говорив по раніше запланованому тексту.

• Висновок: Хто б нас повчав про цінності...

• З іншого боку – Євросоюз, його ідеологія (див. доповідь: Виклики часу: в Європу за всяку ціну? – http://sergiy-prudko.org.ua/petro-husak-ph-d-vyklyky-chasu-v-evropu-za-vsyaku-tsinu/ Див. також: На шляху до нової ґендерної людини: як німецька держава виховує дітей – http://xic.com.ua/z-istoriji-dumky/3-bogoslovja/254-na-shljahu-do-novoji-gendernoji-ljudyny-jak-nimecka-derzhava-vyhovuje-ditej з моєю передмовою).

• Що гірше з погляду деморалізації та руйнування сімейних цінностей – ЄС чи Росія? Це порівняння подібне до порівняння між нацизмом та більшовизмом. Нацизм – цинічніший, софістикованіший, з теоретичною основою. (Див. наприклад, «науково обґрунтовані» експерименти на людях чи винищення народів, непосповносправних...) Більшовизм – «звірячіший», який просто розстрілював або нищив людей, використовуючи їхню рабську працю на будівництві Беломор-каналу, в сибірських таборах... Чи для жертв одних і других була різниця – від чого загинути: від «наукових» експериментів, чи від голоду і морозу?

• Висновки: Україна також і стосовно моралі та захисту сім’ї перебуває між Сціллою та Харібдою. Їй потрібні не політичні формації під назвою «Митний союз» чи «Євросоюз», а власний шлях: власне духовне і моральне оздоровлення, навернення, молитва, збереження того, що в нашому законодавстві добре (наприклад: Сімейний Кодекс України (ст. 21) визначає шлюб як сімейний союз жінки та чоловіка, а не просто «живих істот» чи «субстанцій». Сімейний Кодекс України обумовлює також, що «усиновлювачами не можуть бути особи однієї статі» (ст. 211 ч. 3). – Права людини та сім’ї в контексті українського законодавства) та зміни злочинного й неморального законодавства (наприклад: Формулювання статті 25 ч. 2 Цивільного Кодексу України повинно звучати так: “Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її зачаття”. Відповідно, ч. 6 статті 281 ЦКУ, та всі нормативні акти і регулювання, які на неї спираються, втратять чинність. – Петро Гусак. Природне право як підстава для позитивного права на життя). Україні потрібен економічний патріотизм влади, який би унеможливлював розкрадання бюджету і вчинення держави й народу заручниками чи то західних, чи то російських кредитів...

• І тоді в Україні збудуться слова Псалма: «Зішлеш твій дух, – вони оживають і ти відновлюєш лице землі» (Пс 104, 30).



Категорія: Психологія сім'ї, Блог Петра Гусака

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.