Внутрішня сила жінки

Автор: Мирон Шкробут від 18-02-2022, 09:49, переглянули: 468

Внутрішня сила жінки

У чому полягає жіноча сила?
У суспільстві, за останні сто з гаком років, становище прекрасної половини людства різко змінилося. Емансипація жінки внесла корективи і в поняття “Внутрішньої жіночої сили”.

Сильна жінка в сучасному суспільстві.

У сучасному суспільстві широко використовується модель жінки-кар’єристки, яка грамотно веде свій бізнес, є великим керівником, служить чиновником високого рангу, або ж реалізує кар’єрні висоти іншого плану. Багато жінок прагнуть отримати хорошу освіту, влаштуватися на престижну роботу, обійняти хорошу посаду.

Через це велика кількість жінок не виходять заміж. Дійсно, а навіщо? Вони і самі усе можуть. І себе забезпечують усім необхідним і за чоловіком не потрібно доглядати, шкарпетки його брудні по дому збирати, терпіти п’яні витівки і переживати сімейні конфлікти. Частенько, ці жінки не хочуть народжувати дітей. Адже дитина – це загроза! Загроза її фінансовому благополуччю і матеріальній незалежності. І якщо вирішуються подібні жінки на народження і виховання єдиної дитини в сім’ї, то часу їй приділяють небагато, доручаючи її виховання няням, домашнім вихователям.

Так і виходить, сильна сучасна жінка “усе може сама” але, ось сімейне життя, частенько не складається. Адже така жінка у своєму можливому чоловікові бачить джерело проблем і сімейних сварок, а можливу дитину вважає непотрібним атрибутом свого “успішного” життя. Зрозуміло, що з “чоловіком-скандалістом” і “дитиною-тягарем” щасливу сім’ю якось складно створити.

У чому полягає істинна сила жінки?

1) В її податливості. Жінці під силу адаптуватися практично до будь-яких умов, чого не можна сказати про чоловіків. У цій адаптивності і міститься велика частина жіночої сили.

2) У підпорядкуванні. Як не дивно. Підкоряючись – можна правити. Причому, це твердження вірне як відносно жінок, так і чоловіків. У чудовому, епічному фільмі “Троя”, Ахіллес (Бред Питт), запитав у свого друга Одіссея, царя Ітаки: “Ти цар Ітаки, як ти можеш коритися Агамемнону (грецькому цареві)”. На це Одіссей йому відповів: “Для того, щоб правити, часто доводиться підкорятися”. Це підтверджує древній філософ Солон, кажучи: “Тільки тоді приймай у руки владу, коли навчишся підкорятися”.

Коли чоловік бачить жіночу покірність, він по-іншому починає до неї ставитися. Він сам готовий на усе для неї, готовий кинути світ до її ніг. І досягнувши висот, перебуваючи на вершині, він поставить на вершину і свою жінку поряд з собою.

3) У красі. Краса – страшна сила. Усі знають цей вираз. І наскільки він точний. Красива жінка знає, як привернути увагу чоловіків. В історії і літературі відомі випадки, коли через жінок починалися цілі війни. Згадайте, ту ж троянську війну, яка почалася через те, що троянський царевич Парис викрав прекрасну Олену – дружину царя Менелая. Природно, красою в першу чергу необхідно обдаровувати чоловіка, а не усіх підряд. І заради своєї “прекрасної пані серця” чоловік буде готовий на усе.

4) У вірності. Вірність чоловікові – дуже хороша риса, просто необхідна. Причому, вірність не лише фізична, але і духовна. Можливо, хтось не згоден з цим? Гаразд. Тоді давайте подумаємо. Як буде чоловік ставитися до жінки, якщо вона йому зрадить, і він дізнається про це? І як чоловік ставиться до вірної йому жінки? Кого він шануватиме більше? Відповідь однозначна.

5) В її внутрішній твердості. Жінка подібна до персика. Вона м’яка і податлива зовні, але усередині в неї – тверда кісточка, яка не піддасться ніяким труднощам і проблемам.

6) Сила жінки – у слабості, як не дивно. Людина влаштована так, що любить допомагати і учити інших різним премудрощам, відчуваючи, при цьому, гордість за себе і свою перевагу. І якщо жінка проявляє слабкість, то завжди знаходиться безліч чоловіків, бажаючих їй допомогти. Наприклад, банальна ситуація на дорозі, коли в жінки ламається машина і декілька чоловіків зупиняються і намагаються її полагодити.

Варто продемонструвати свою слабкість, попросити про допомогу, як тут же горді і самолюбні чоловіки зроблять усе, щоб виконати бажання жінки, задовольняючи, таким чином, і свою самолюбність. Все-таки, прагнення переваги в чоловіків у крові і вони люблять його демонструвати: “Ніби, я усе можу зробити, для мене немає перешкод”. У результаті жінка отримає те, що хоче, те, про що попросила.

7) Сила жінки – у сім’ї. І в домашньому затишку, який вона і тільки вона може створити за своїм бажанням. Якщо узяти двох жінок, в однієї з яких удома постійний безлад, купа брудної білизни, гора немитого посуду і на підлозі клуби пилу, а в іншої – ідеальна чистота і порядок у домі, то і ставлення до цих жінок і думка про них будуть різними.

Автор: Наталя Дейнека



Категорія: Психологія особистості

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.