Небезпечні знаки - 2

Автор: Мирон Шкробут від 3-06-2014, 01:16, переглянули: 6756

Небезпечні знаки - 2
Чимало людей, серед них особливо молодь, носять різні символи та емблеми, наприклад, почепивши на шию, витатуювавши на тілі, приколовши до рюкзака, куртки, або помістивши їх на інші елементи гардеробу. На жаль, часто вони не до кінця розуміють сенсу, який містять ці символи. Трапляється, що то емблеми, не лише суперечні науці Христа і Його Церкви, а й безпосередньо звернені проти Христа. Це тим більш сумно, що носять їх також і християни. А св. Павло заохочує нас і застерігає: «Усе перевіряйте; тримайте те, що добре, і стримуйтесь від усякого роду лукавства» (1 Сол 5,21-22).

Розділ 2 : Окультна СИМВОЛІКА. Талісмани і амулети






Небезпечні знаки - 2




АНАРХІЯ
Символізує заперечення всіх законів. Спочатку символ «панк-року», але тепер він використовується також у музиці стилю «важкий рок» і в сатанізмі.






Небезпечні знаки - 2
СОНЯЧНИЙ ХРЕСТ
В основному цей символ присутній на кельтських хрестах. Зазвичай їх називають «сонячними хрестами». Такі рівнопроменеві хрести мають глибокі язичницькі корені, як і символи на них.Вони доповнюють і підсилюють символіку знаку, подібно до символів на пентаграмі. Цей знак символізує Сонце, повітря, землю і воду в єдності, а також циклічність і замкнутість (див. інь і янь).
Такий хрест був введений в якості символу окультного нацистського угрупування «Анненербе» Германом Віртом.
 Після закінчення Другої світової війни хрест стає загальновизнаним символом неофашистського руху і використовується замість компрометуючої свастики.



Небезпечні знаки - 2
Небезпечні знаки - 2
МОЛОТ ТОРА
Походить від німецьких і скандинавських язичницьких вірувань, де згадується Тор, бог-гром. Молот служив Торові для зламання всіх бар'єрів і перешкод, які стояли на дорозі до щастя. Символізм амулета може бути ототожнений з гедонізмом, досягненням мети не враховуючи пекельні наслідки.



Небезпечні знаки - 2
РОЗОХРЕСТ
Гностична секта Розохрестців використовує символ золотого хреста з вміщеною в середину трояндою. Цей знак відноситься до езотеричних ритуалів розенкрейцерів і спіритизму, просуває ідею реінкарнації і трансфігурації. Проголошує пантеїстичне мислення про тотожність духовного і матеріального світу. Визнавці цих течій твердять, що Ісус був звичайною людиною, що через самовдосконалення і самопізнання досягнув універсальної свідомості космічного Христа. Розохрестці є ідеологами, які являють собою суміш різних релігій та вірувань, прекрасно вписуються в сучасну течію псевдодуховності New Age.



Небезпечні знаки - 2
СИМВОЛИ New Age.
Рекламні буклети цієї організації мають ще інший знак – коло з вписаним трикутником і квадратом, символами нескінченності, Трійці і таємного знання. Ідеологи руху використовують терміни запозичені з християнської теології, але, як правило переробляють їх значення згідно з власною моделлю дійсності.



Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2
ЄГИПЕТСЬКИЙ ХРЕСТ (Anch, ankh, ankch, ключ Ніла, ключ життя, єгипетський хрест)
Анх знак походить від давньої культури Єгипту, де, як ієрогліф, означав життя, родючість і зачаття бога-сонця. Був пов'язаний з уявленнями про подолання смерті, з чого виникла назва "ключ життя". Останнім часом цей знак став талісманом деяких груп, що займаються окультизмом та езотеричним знанням, для яких символізує статеву розбещеність. Завдяки своїй формі, нагадує хрест, він часто носиться неосвіченими християнами.
Анх - єгипетський символ життя людського, і божественною, і всього всесвіту. Анх - це ключ до таємних знань, до прихованої мудрості, символ сили, влади і завіту. Анх означає безсмертя і майбутнє життя. Є думка, що це одна з форм дерева життя. З таким амулетом ховали людей, щоб мати впевненість, що після смерті людини чекає життя в іншому світі.
В кінці 60-х років Анх був поширений як символ миру, пропаганди «вільної сексуальності».
У сучасному світі Анх є емблемою сексуальних меншин




Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2
ЖУК-СКАРАБЕЙ
Це гнойовий жук, який у стародавньому Єгипті був символом перевтілення (реінкарнації). Це також символ Веельзевула (сатани) - повелителя мух. У окультної практиці прикраса із зображенням скарабея свідчить про силу того, хто його носить. Вважається також, що вона охороняє його власника від інших окультних сил.




Небезпечні знаки - 2
ІНЬ-ЯНЬ
Цей знак, який часто носять як амулет походить від даосизму, де він символізує дві протилежні енергії простору в стані гармонії.
Інь (чорний) означає жіночий початок, ніч, землю, руйнування, пасивність.
Янь (білий) включає в себе такі елементи, як мужність, світло, небо, творчість, діяльність.
Згідно даосизму, обидві сили знаходять спільне джерело у первинній енергії тай-чи. Інь і янь доповнюють одне одного, що символізують крапки. Це також означає, що немає абсолютного добра чи зла.
Інь-янь здобув популярність зі зростаючим інтересом до New Age - світоглядом, який східні вірування змішав з християнською думкою.
Існує також різновид знаку інь-янь, оточений колом і вісьмома тріаграмами, що виражає прапричину виникнення всесвіту. Цей уклад пов'язаний з магічною системою ворожби тай-чи і використовується в якості амулета від злих сил.

Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2
ФЕН-ШУЙ
Деякі з типових амулетів Фен-шуй: статуя Будди, символ турботливого духу і буква-знак.
Даосизм є переконанням, заснованим на філософії і ідолопоклонстві, народних забобонах і магії. З нього виходять параокультні небезпечні практики, такі як медитація в русі (тай-чи), ворожіння (Книга змін І-Цзин) і фен-шуй: метод окультного дизайну інтер'єру. Відповідно до принципів фен-шуй властиве місце побутовим елементам визначає потік "чи", що призводить до поліпшення самопочуття, і навіть матеріального успіху. Для цього служать також "ремедії" - магічні символи, цифри, знаки китайського алфавіту, гірські кристали та інші талісмани. Правила пошуку і вибору елементів пов'язані з біолокацією, ворожінням і фетишизмом, а, отже, стоять в глибокому конфлікті з християнським вченням. Слід підкреслити, що у фен-шуй Хрест вважається предметом, що несе шкідливу енергію (!). Проте пропагується необмежене використання статуй Будди та інших далекосхідних ідолів.


Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2
ІСЛАМСЬКІ ТАЛІСМАНИ
Так звані захисні кільця, амулети для захисту власника від злих духів, привидів, демонів і злорічь. Ісламські талісмани часто містять вірші з Корану, які спеціально мають охороняти від нечестивої сили і принади.


Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2Небезпечні знаки - 2
АНГЕЛЬСЬКІ ТАЛІСМАНИ
Серед багатьох талісманів набирають щораз більшої популярності талісмани, амулети з ангелами. Часто на них написані імена ангелів, до яких вони взивають. Наступні імена мають небіблійне походження (кабала, писання неканонічні, тексти гностиків, іслам, окультизм) Шаткіел, Шахакіел, Баракіел, Барахіел, Барадіел, Сідріел, Пазріел, Аніел, Кафціел, Самаел, Камаел, Камале, Задкіел, Зафкіел, Уріел, Аріел, Фануел, Ханіел, Азрале, Ізрафел, Метатрон, Разіел, Цефкіел, Хамаел, Ханіел, Саріел, Серакел, Реміел, Єреміел, Єрахміел, Єхудіел, Семіел, Оріфіел, Захаріел, Сеалтіел, Хамуел, Йофіел, Задкіел.
Писання згадує три імені архангелів: Михаїл, Гавриїл і Рафаїл (див. далі лапок). Носіння амулетів з зображенням одного з архангелів не змінює того факту, що ми маємо справу, однак, з талісманом. Це не згідне з християнською вірою і благочестям, бо такі талісмани є пропаговані в окультизмі, у ворожінні, магії, езотериці і т.д.). Одним з таких пОганих прикладів ставлення до ангелів є так звані "Ангельські карти", де, посилаючись на якісь таємничі писання про ангелів, люди ставляться до них магічним чином.




Небезпечні знаки - 2
ТРІКВЕТР
Трікветр (також трікветра, тріквестр, від лат. Triquetrum - tri, три і quetrus, що має кути) - стародавній орнаментальний і сакральний символ народів Центральної та Північної Європи.
У бронзовому столітті трікветр був одним з символів руху Сонця, зображував основні положення світила на небозводі (три кути відповідали сходу, зеніту і заходу); оновлення життя, у відповідності з цим - створення, буття і руйнування - таємницю цілісності та безперервності. Знак був досить поширений серед північних народів Європи - кельтів, фризів, скандинавів. Він символізує тріаду і є символом морського бога Мананнана, або Одіна. У скандинавській і тевтонській символіці символ пов'язаний з Тором. У ранньому християнстві були спроби використовувати трікветр як символ Пресвятої Трійці, але в цій якості символ не набув поширення. У магазинах він продається саме як символ Трійці, але християнського символу Трійці не існує!


Небезпечні знаки - 2
ПЕРСТЕНЬ АТЛАНТІВ
Перстень атлантів - один із способів дії зла, укладення та відкидання Ісуса, єдиного Цілителя і Захисника людини. Сьогодні це дуже популярний амулет. Рекламна література оповідає про силу цього знаку, який нібито дає потужний захист від агресії, зла, аварій, викрадення, а також від чар і вроків.
Символіка цього персня до кінця не відома. Він був знайдений при розкопках в Єгипті в 1860 р. археологом Марком д'Аржаном. Гробниця, де проводилися розкопки, належала верховному жерцеві. Кільце привернуло багато уваги. Його символіка була досить складною і дивною, оскільки не супроводжувалася ієрогліфами. Фахівці відзначають, що кільце досить давнє, йому кілька тисяч років, значить, воно несе в собі древню символіку персня: об'єднавча ланка тілесного і підсвідомого, архетип безперервності, вічності і всеосяжної влади і, імовірно родом з Атлантиди (звідси і його назва).
Торговці кільцями атлантів запевняють, що цей талісман нібито створює потужний захист від різного зла, а також захищає від багатьох (майже всіх) хвороб або звільняє від них. Крім того, кільце немов наділяє людину цілющою силою. Напевно, найбільша шкода полягає в тому, що люди не знають справжнього значення цього символу.
Перстень атлантів дуже добре відомий екзорцистам. Він був одним з перших амулетів, які вводили людей в різні форми окультизму. Той, хто носить кільце атлантів, дуже легко і швидко починає виявляти цікавість до гороскопів, ворожіння на картах, магії або інших подібних практик, що суперечить першій Божій заповіді, і що може призвести до підпорядкування злим духом. Історія однієї 19-річної дівчини, яка довгий час носила кільце атлантів, говорить про те, що нею опанував злий дух. Для свого духовного звільнення вона зробила дуже багато: сповідалася, відкинула окультні практики, хоча це було дуже важко зробити, прийняла святе Причастя. Але коли дівчину попросили зняти з пальця каблучку атлантів, вона ховала свої руки за спину і сильно кричала. Змучена злим духом, вона проходить курс лікування в психіатричній лікарні.

Перстень атлантів, по суті, є нічим іншим, як символом приналежності до ворожого нам світу. Нам, викупленим Христом, не варто мати ніякого контакту з цим світом.


Небезпечні знаки - 2
Жаба з грошима
Трилапа жаба з монетою в роті є дуже популярним талісманом багатства й фінансової удачі. Є докладні інструкції, де її ставити, навіть , скільки раз на тиждень купати, щоб в домі були гроші. І дуже часто цей талісман можна побачити в офісах багатьох підприємців, навіть тих, хто часто жертвує на церкву. І сміх, і гріх - вірити, що гроші приносить якась жаба, а не розум і праця.


«Коли люди перестають вірити в Бога, вони починають вірити в усе інше»,
- сказав англійський письменник-католик Г. К. Честертон.


Дія знаків знаходиться у сфері «закону жертви»: будь-яка подія є результатом якогось обмеження. Закон жертви є загальним законом - будь-яка дія вимагає, як мінімум, витрат, тобто жертв, сил і, звичайно, інших ресурсів (знарядь праці, часу, грошей і т. д.). Всі практики, пов'язані з окультизмом, такі, як магія, екстрасенсорика, астрологія, спіритизм, нумерологія і усвідомлений сон, герметизм, алхімія, паронормальність, езотерика, забобони, міфи - вимагають такої жертви, а знаки трактуються як «гроші», що дозволяють «викупити» певну подію, явище чи дію.

Однак, незалежно від розуміння символічного значення знака, від того, чим є даний символ, якщо він накреслений без помилок, то неминуче дасть «ефект», так як він є тим, що він є. Нерозуміння значення (і дії) символу може призвести до несподіваних результатів, і не виключено, що до найбільш руйнівних.

Сучасне ворожіння грунтується на древній первісній, майже тваринній, вірі людини в те, що закономірностями природи і станом людського організму можуть управляти деякі люди. Сучасна людина може сміятися над пропозиціями магів, ворожок і лікарів, але серйозно захворівши чи при інших життєвих проблемах, він іноді вірить, що може викликати до себе прихильність якихось сил. При цьому людина звертається до людей, які претендують на роль Бога і володарів сил природи. А Бог не просить, Він ясно говорить: «Не май інших богів, крім Мене!"

Християнин носить медальйон, як знак довіри до Божої Матері. Образ допомагає вірити в її невпинну допомогу, особливо в хвилини спокуси, скорботи і ін. Християнин не вірить, що цей медальйон «магічно» захищає його від всіх неприємностей, але всім серцем вірить, що в різних ситуаціях, коли Божественне Провидіння це допускає, з ним не станеться найгірша біда - відхід від Бога і втрата вічного життя.

Той, хто носить медальйон, не просить щастя, а просить бути стійким у вірі в будь-якій, навіть у найгіршій, ситуації. І це буде найбільшим щастям.

Надія на те, що магічний перстень захистить від неприємностей і принесе удачу, є обманом, який випливає з нашої людської схильності не брати на себе відповідальність за те, що ми робимо. Хіба можна дійсно позбутися бід, негараздів і страждань? Наш життєвий досвід показує, що ні, і ніякий амулет не змінить цього. Але прихильність до талісманів, наївна віра в їх дію знищує в людині прагнення боротися з труднощами по-християнськи, тобто з вірою в те, що щоденний хрест несе в собі глибокий рятівний сенс. І тільки довіра до Божої любові є тим єдиним засобом, який дійсно рятує життя. Саме цей принцип нашої релігійності - здатність завжди довіряти Богові - християнин знищує в собі, носячи амулети.



Категорія: Обережно » Окультизм, магія, забобони

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.