Товія

Автор: Мирон Шкробут від 6-10-2013, 06:18, переглянули: 914

1.Приготування до подорожі


2.Книга Товита 5 розділ, вірші 4-10. Ритм життя у цих віршах є дуже живим. Після розмови з батьком, Товія виходить з дому, і знову туди повертається, це повторюється два рази. Цікавим є фактом, що батько і Ангел залишаються на своїх місцях, зустрічаються тільки на сам кінець.
Товія виходячи з дому, відразу знаходить молоду людину котра шукає праці, автор нам каже що це Ангел Рафаїл, але ні Товія ні його батько про це не знають. Коли дивимось на діалог з Ангелом, відразу можемо зрозуміти тему цих віршів. Товія шукає дороги, а Рафаїл йому її готовий показати.
Бог посилає кожному з нас своїх Ангелів, коли ми виходимо в дорогу і маємо пройти певний шлях, щоб дійти до мети. Часто ми і не здогадуємося, що це Божий Ангел, а бачимо просту звичайну людину, яка нам товаришує в нашій життєвій подорожі, а може це Ангел, якого Бог послав мені на зустріч?!


3. Любов батьків: як відпустити свою дитину у доросле життя. Приклад Товії



4. Як знати чи Божі прагнення я плекаю в собі?
Як розпізнати Божі слова на нашому шляху? Як прийняти Божу волю в наші прагнення? І як запрагнути, якщо все життя плив за течією, просто жив, апатично перемикав канали, дивлячись телевізор?


5. Товія: укладення шлюбу.
укладання шлюбу між Товією та Сарою, що описується в книзі Товит. Пам'ятаємо історію Сари, на шлюбному ложі якої один за одним померли сім її наречених. І ось черга Товії...


6. Перша шлюбна ніч Товії і Сари


7. Товія: прив'язаність чи повага до батьків?


8. Не забувай батьків
Діти, не забувайте своїх батьків. Батьки, не робіть з ваших дітей ідолів.


9. Як передати віру своїм дітям? Як виховувати дітей, щоби вони ходили у вірі батьків? Чи варто примушувати дітей ходити до храму? Що означає людська подяка?


джерело: Радіо Марія



Категорія: Основи християнської психології » Святе Письмо

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.