Християнська психологія » Основи християнської психології » Молитва » Як зростати духовно. Настанови на кожен день тижня.

 

Як зростати духовно. Настанови на кожен день тижня.

Автор: Мирон Шкробут від 20-09-2015, 00:31, переглянули: 1712

Як зростати духовно. Настанови на кожен день тижня.Як зростати духовно. Настанови на кожен день тижня. Преп. Авва Дорофей
Передмова і зміст
Багато віруючих християн відчувають потребу в духовному керівництві, яке в наш важкий час не завжди легко знайти. Але щоб не заблудитися в своїх пошуках і замість істинного духовного проводу не знайти спокусливого мудрування, необхідно керуватися святоотцівськими писаннями. «Хто тепер не читає книг святих отців, — писав ще в XIX столітті святитель Ігнатій Брянчанінов, — спастися не може».

Ця книжечка складена для користі віруючих людей, які шукають спасіння. Вона є коротким конспектом повчань преподобного Авви Доротея, яку Оптинські Старці називали «азбукою монашества». Надіємося, що вона буде корисна не тільки монахам і тим, хто бажає стати на монаший шлях, але і всім, хто хоче благочестиво жити і бажає зростати духовно.

Настанови преподобного авви Доротея розділені на сім повчань, кожне з яких відповідає певному дню тижня. Повчання ж складається з тридцяти трьох стихів, за числом років земного життя Господа нашого Ісуса Христа.
Будемо ж читати ці короткі настанови, щоб не виявитися нам винними в неосвіченості та недбальстві про своє спасіння на Страшному Суді.

Хай спасе нас всіх Христос Господь молитвами преподобного авви Доротея, Йому ж слава з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь.

Повчання перше /понеділок/
Повчання друге /вівторок/
Повчання третє /середа/
Повчання четверте /четвер/
Повчання п’яте /п’ятниця/
Повчання шосте /субота/
Повчання сьоме /неділя/

Сторінка 1 з 8 | Наступна сторінка



Категорія: Молитва, Спадщина святих

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.