Наукові спільноти – “Esalen” як кузня нового бачення світу та нової антропології

Автор: Юрій Романюк від 15-09-2023, 23:22, переглянуло: 169

Вчені New Age вірять, що вони відкривають «нову науку». Деякі описують себе як взагалі «нову просвітлену спільноту». Запропонована ними парадигма є не лише альтернативною традиційній науці, але новою наукою, оскільки вона відкидає кумулятивність знання та пізнання»

Мислителі New Age і Руху Нової свідомості іноді посилаються на період Відродження, називаючи свою діяльність Новим Відродженням

Категорія: Християнська психологія, Блог Юрія Романюка

 

Нарцизм, aбо про це іншими словами

Автор: Юрій Романюк від 11-08-2023, 18:53, переглянуло: 187

Нарцизм — риса характеру, яка полягає у виключній самозакоханості.
У психології та психіатрії надмірний нарцисизм розглядають як серйозну особистісну дисфункцію або розлад особистості.
Або про це іншими словами:
Антропоцентризм (грец. antropos — людина і лат. centrum — центр) — різновид телеології, філософське вчення, за яким людина є центром Всесвіту і метою всіх подій, які в ньому відбуваються.

Категорія: Психологія особистості, Блог Юрія Романюка

 

Теорія людських відносин — драматичний трикутник Карпмана

Автор: Юрій Романюк від 2-05-2021, 00:48, переглянуло: 5423

Теорія людських відносин — драматичний трикутник Карпмана
1986 року відомий психіатр і фахівець в області транзактного аналізу Стівен Карпман запропонував власну теорію людських відносин — драматичний трикутник Карпмана.
В цьому драматичному трикутнику відносин людина відіграє різні ролі : Жертва, Рятувальник або Агресор.
Хто ми? Виявляється, ми буваємо в ролі кожного з них. І не тільки у відносинах з іншими, але часто для самих себе. Чому ми граємо такі ролі? Як з них вийти?...На цю тему хотів би сьогодні разом з Вами пороздумувати.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Юрія Романюка

 

Подивитись в обличчя травми

Автор: Юрій Романюк від 22-04-2021, 15:09, переглянуло: 329

Подивитись в обличчя травмиІсторія людства, це трагічна історія. Але завдяки механізмам адаптації ми відправлялися після кровопролитних воєн і техногенних катастроф. А ще до цього пережите насильство в наших сім'ях і наших предків. Чи залишає така травматична історія свій слід в нашій свідомості та в нашому житті або проходить непомітно гублячись в закутках пам'яті й хитрому сплетінні нейронів. Звичайно ж пережиті травматичні ситуації, часом навіть жахливі, залишають незгладимий слід в історії нашої країни, культурі, сім'ї та кожної окремо взятої людини. А які часом жахливі таємниці й секрети передаються з покоління в покоління, про це буває навіть страшно подумати та сказати в голос. Вони відбиваються на нашому емоційному, духовному і навіть на рівні фізіології та імунітету.

Категорія: Психологія травмуючих ситуацій, Блог Юрія Романюка

 

Психолог Юрій Романюк

Автор: Юрій Романюк від 8-04-2021, 16:05, переглянуло: 495

Психолог Юрій РоманюкПсихолог Юрій Романюк

Твоє завтра починається сьогодні!

Я хочу допомогти сформувати такий спосіб мислення та світосприйняття на основі християнських цінностей, котрий буде гармонійний та найбільш стійкий до любих труднощів та викликів сучасності. Допомогти людині адекватно, зріло сприйматита себе, тобто саме усвідомлювати свої внутрішні процеси, розвивати свою внутрішню самосвідомість та свідомо входити в відносини із зовнішнім світом творячи правдиву культуру для передання її наступним поколінням.

Контакти:
https://viber.click/577475612
https://wa.me/48577475612
Тел.: +48577475612
My Webpage

Категорія: Блог Юрія Романюка, консультація психолога