Динаміка духовного життя

Автор: Maryana Mykolaychuk від 19-03-2016, 21:16, переглянуло: 914

Динаміка духовного життяШановний респонденте, якщо Вам від 25 до 40 років, просимо Вас взяти участь у нашому опитуванні яке стосується проблематики релігійного життя осіб в сучасних умовах. Сподіваємося на щирі відповіді. Це опитування є анонімним. Його результати будуть використані в узагальненому вигляді в наукових цілях та можуть допомогти в пошуках оптимальних шляхів розв’язання релігійних криз (релігійна криза ̶ це прикрий стан внутрішньої напруги, який пов'язаний з розладом дотеперішнього релігійного життя та можливістю змін в сфері особистої релігійності. Вона може мати різні причини, та прояви, наприклад релігійне збайдужіння, занедбання, гнів на Бога, тощо)

Категорія: Християнські психологи » Блог Маряни Миколайчук

 

ПСИХОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В АГРЕСИВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

Автор: Maryana Mykolaychuk від 16-03-2016, 00:09, переглянуло: 1610

ПСИХОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В АГРЕСИВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ
Середовище, в якому ростуть і розвиваються наші діти сьогодні щораз більше набуває ознак небезпечного, агресивного. І йдеться тут не лише про об'єктивну агресію: війна, насильство, знущання, а й про занедбання основних психоемоційних потреб дітей, необхідних для їх гармонійного розвитку і міцного психічного здоров'я.
Часто таке занедбання стається через психологічну необізнаність батьків, але частіше через психічну дисгармонію, нездатність дорослих ефективно покерувати власними емоційними станами, транслювати дітям те, що формує почуття стабільності і безпеки, довіри і прихильності...

Категорія: Психологія травмуючих ситуацій, Дитяча психологія, Блог Маряни Миколайчук, Поради психолога

 

СУЧАСНИЙ СТАН ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я МОЛОДІ

Автор: Maryana Mykolaychuk від 15-03-2016, 23:36, переглянуло: 1467

СУЧАСНИЙ СТАН ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я МОЛОДІ

Стан психічного здоров’я студентської молоді в Україні заслуговує особливої уваги. Згідно даних статистичних досліджень, сучасне населення України переживає зростання психогенних хвороб і функціональних нервово-психічних порушень на стресогенній основі. Це - відповідь невпинному зростанню темпів життя, життєвих вимог, продиктованих, породженим сучасністю образом успішної людини, поряд з соціально-економічною нестабільністю та незахищеністю...

Категорія: Християнські психологи » Блог Маряни Миколайчук

 

Християнські цінності як ресурс при опрацюванні та інтеграції травматичної пам'яті

Автор: Maryana Mykolaychuk від 15-03-2016, 23:29, переглянуло: 1162

Християнські цінності як ресурс при опрацюванні та інтеграції  травматичної пам'яті
Психотравматичні події – на жаль неуникна та неконтрольована реальність людського життя, яка може включати скривдження, насильство, аварії, катастрофи і відображається у загрозі цілісності особистості, порушенні безпеки.


У статті здійснено огляд наукових досліджень щодо ефективності терапевтичних втручань при наслідках психотравмуючих подій. Окреслено критерії психотерапевтичної допомоги орієнтованої на християнські цінності та описано шляхи та інструменти її втілення. Теоретично обґрунтовано, що ціннісноорієнтовані техніки сприяють переосмисленню наданих значень та дисфукнційних переконань в наративі травми, а відтак процесуалізації та інтеграції травматичної пам’яті.

Категорія: Блог Маряни Миколайчук, Поради психолога

 

ПЕРЕЖИВАННЯ ПОСТУ В СІМ'Ї

Автор: Maryana Mykolaychuk від 15-03-2016, 15:25, переглянуло: 855

ПЕРЕЖИВАННЯ ПОСТУ В СІМ'ЇЩо робити, коли у сім'ї є розбіжності у формі переживання посту? Люди одружуються. Кожен із подругів приносить у новостворену сім'ю традиції щодо посту зі своїх родин. Чи можуть через “зустріч” цих традицій можуть виникати конфлікти?

Важливо у подружньому діалозі їх співставляти (традиції, розбіжності), обговорювати їх важливість для кожного: що б кожен волів би зберегти, а чим поступитися. Добре, якщо б це відбувалось ще до шлюбу.

Категорія: Християнські психологи » Блог Маряни Миколайчук

 

Усі маємо право на помилку

Автор: Maryana Mykolaychuk від 15-03-2016, 15:13, переглянуло: 983

Усі маємо право на помилкуЯк жити з відчуттям провини?
Як прийняти пробачення від того, кого дуже скривдив, як попросити пробачення у того, кого вже ніколи не побачиш у цьому житті?
Як, на кінець, простити самому собі?
А що, якщо це стосується ось таких ситуацій...

Категорія: Блог Маряни Миколайчук, Поради психолога

 

Священик, психолог чи цілитель? До кого звернутися за допомогою? -

Автор: Maryana Mykolaychuk від 12-03-2016, 21:31, переглянуло: 1056

Священик, психолог чи цілитель? До кого звернутися за допомогою? - «Соціальний дискурс в сфері пошуку психологічної допомоги: фахівці-психологи, духовні особи, або цілителі?"
Хто користується найбільшою довірою?
До кого частіше звертаються люди?
Лекція конференції "Християнська психологія: труднощі та перспективи".
Маряна Миколайчук.

Категорія: Блог Маряни Миколайчук, Поради психолога