Назад Вперед

Лідія Кондратик

Автор: Лідія від 28-02-2019, 14:02, переглянуло: 1491

Лідія Кондратик- Християнський психолог, соціолог, кандидат соціологічних наук

- Викладач кафедри Історії та теорії соціології Львівського національного університету імені Івана Франка
- Практикуючий психолог
- Індивідуальні консультації особисто та по телефону чи скайпу (з жителями інших міст)
- Веду групи "Жіночі посиденьки" та "Мамусі в декреті" (особисто чи в Скайпі) для підтримки, наповнення, розвитку і просто відпочинку в жіночому колі
- Проводжу семінари та тренінги різної тематики стосовно підготовки до сімейного життя, вагітності та пологів, взаємовідносин у подружжі та виховання дітей
- Разом з чоловіком будуємо щасливу сім'ю вже 19 років, ростимо п'ять донечок і двох синів

Адреса ел.скриньки : lkondratyk@gmail.com.
Тел. +38 (096) 474 23 78
Facebook: Lidiya Kondratyk
скайп: lidia_kondratyk

Категорія: Блог Лідії Кондратик, консультація психолога

 

Усі методи і стилі вирішення конфліктів є хорошими, але все залежить від ситуації

Автор: Мирон Шкробут від 7-09-2020, 21:20, переглянуло: 766

Усі методи і стилі вирішення конфліктів є хорошими, але все залежить від ситуації Конфлікт присутній у нашому житті, хочемо ми цього чи ні. Більше того – це можливість руху вперед, через вирішення завдань, які ставить перед нами життя, стосунки і наш особистий розвиток. Про те, що конфлікт, сам по собі, не є чимось поганим, а лише викликом до вирішення назрілих проблем, йшлося у попередніх програмах «Психологічної порадні» за участі християнського психолога Лідії Кондратик. Завершення цієї теми – про стилі вирішення конфліктів, які розглядаються як інструментарій у певних ситуаціях.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик

 

Ми не сваримося лише з чужими людьми. Якщо людина близька, конфлікти будуть

Автор: Мирон Шкробут від 6-05-2020, 14:42, переглянуло: 686

Ми не сваримося лише з чужими людьми. Якщо людина близька, конфлікти будуть

Конфлікт у звиклому розумінні – те, чого потрібно уникати, щось погане. Але чи можна зовсім уникнути конфліктів у стосунках? І, головне, чи потрібно це? Адже конфлікт, сам по собі, лише виявляє проблему, а, отже, дає шанс її вирішити. Як саме – у черговій програмі «Психологічної порадні» на Живому Радіо Воскресіння із циклу про подружні стосунки говорила християнський психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик

 

"Поживемо разом до шлюбу" - причини і наслідки такого рішення

Автор: Мирон Шкробут від 22-12-2019, 19:53, переглянуло: 812

"Поживемо разом до шлюбу" - причини і наслідки такого рішення Чому питання дошлюбної чистоти не є ані пуританством, ані старожитністю, яка залишилася у минулому? Церква говорить про стосунки у шлюбі, у яких є Боже благословення. Лідія Кондратик, як психолог, пояснює, чому така вимога (чи побажання) має раціональне зерно і пояснення. Питання, звісно, ширше, ніж власне ця сторона людських стосунків – йдеться про відповідальність, цінності тощо. Це – ще одна програма «Психологічної порадні» на Живе радіо Воскресіння із циклу на цю тему.

Категорія: Психологія особистості, Психологія сексуальності, Блог Лідії Кондратик

 

Важливо, щоб тема сексу не була табуйованою, і щоб батьків у цьому просвітництві не замінила вулиця чи Інтернет, – християнський психолог

Автор: Мирон Шкробут від 22-12-2019, 19:33, переглянуло: 688

Важливо, щоб тема сексу не була табуйованою, і щоб батьків у цьому просвітництві не замінила вулиця чи Інтернет, – християнський психологТака важлива сфера, як інтимні стосунки у подружжі, у багатьох родинах – тема закрита, табуйована, про це не говорять ні між собою, ні, тим більше, з дітьми. Проте замовчування – не вихід: якщо про певні речі не розкажуть батьки, цю цікавість задовольнить хтось чи щось інше. Як говорити з дітьми про секс, починаючи від сакраментального «звідки я взявся» і закінчуючи всім іншим – у програмі «Психологічна порадня» в ефірі «Воскресіння. Живе радіо» говорила християнський психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія батьківства, Психологія сексуальності, Блог Лідії Кондратик

 

Найбільший подарунок від Бога – коли ми віддаємо себе, щоб іншому, кого любимо, було добре, – християнський психолог

Автор: Мирон Шкробут від 8-12-2019, 11:47, переглянуло: 669

Найбільший подарунок від Бога – коли ми віддаємо себе, щоб іншому, кого любимо, було добре, – християнський психологТема інтимних стосунків у подружжі – одна із почасти замовчуваних, незручних для обговорення навіть серед двох найближчих людей. Проте таке замовчування природних потреб людини і аспектів важливої сфери життя породжує багато проблем на усіх рівнях – і особистому, і родинному, і суспільному. Про те, чому важливо розуміти нюанси таких стосунків, і як ця тема присутня, зокрема, у християнстві, – у програмі «Психологічна порадня» на «Воскресіння. Живе радіо» говорила психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Чоловік, Жінка, Блог Лідії Кондратик

 

Кризи у подружньому житті – це своєрідні точки росту, у яких ми набуваємо безцінного досвіду для розвитку стосунків

Автор: Мирон Шкробут від 23-11-2019, 09:19, переглянуло: 608

Кризи у подружньому житті – це своєрідні точки росту, у яких ми набуваємо безцінного досвіду для розвитку стосунківЛюбов – дар Божий, але й праця. Подружнє й особисте щастя можна й потрібно будувати – день за днем, цеглинка за цеглинкою. Тому варто знати і розуміти певні закони цього будування – зокрема, й стосунків. Як сприймати і проходити неминучі кризові періоди, якими етапи стосунків у подружжі і як їх досягати. Продовження цієї теми – у програмі «Психологічна порадня» в ефірі «Воскресіння. Живе радіо» з християнським психологом Лідією Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик

 

Кризи наступають тому й для того, щоб щось змінилося у нашому житті

Автор: Мирон Шкробут від 22-11-2019, 22:14, переглянуло: 686

Кризи наступають тому й для того, щоб щось змінилося у нашому життіКризи трапляються в житті кожної людини й родини. Чи країни. Проте ці непрості періоди не слід сприймати як катастрофу чи кінець світу – вони, по-своєму, необхідні для розвитку і переходу на інший рівень стосунків і буття, і, що важливо, мають об’єктивні причини і підстави. Тому кризу, як таку, варто сприймати як виклик, завдання, яке потрібно вирішувати, а не як кару чи присуд. Про кризи у сімейному житті – у програмі «Психологічна порадня» в ефірі «Воскресіння. Живе радіо» говорила християнський психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Чоловік, Жінка, Блог Лідії Кондратик

 

Якщо жінка хоче мати мати щасливу сім'ю, вона повинна навчитися бути щасливою сама

Автор: Мирон Шкробут від 13-10-2019, 22:05, переглянуло: 729

Якщо жінка хоче мати мати щасливу сім'ю, вона повинна навчитися бути щасливою самаЯкщо жінка щаслива – щасливі і діти, й чоловік, усі в домі. Проте ця максима має й тіньові сторони: намагаючись зробити все можливе (й неможливе), щоб було добре усім навколо, жінка забуває чи не вміє подбати про себе. І тому почувається нещасною – з усіма наслідками для себе й інших.
Як уникнути цієї фатальної для багатьох жінок помилки – у програмі «Психологічна порадня» в ефірі «Воскресіння. Живе радіо»говорила психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Жінка, Блог Лідії Кондратик

 

Щире й відверте спілкування – єдиний щлях до розуміння і поваги у стосунках між чоловіком і жінкою

Автор: Мирон Шкробут від 13-08-2019, 23:44, переглянуло: 1030

Щире й відверте спілкування – єдиний щлях до розуміння і поваги у стосунках між чоловіком і жінкоюНавіщо і чому люди одружуються? Здавалося б, просте питання. Бо люблять одне одного, хочуть бути разом тощо. Проте, якщо поставити питання трохи по-інакшому, відверта і чесна відповідь не буде настільки простою і очевидною: чому одружується чоловік? чого прагне у заміжжі жінка? Які справжні потреби у кожного із них у такому союзі? Про це та інше – у вівторковій програмі «Психологічна порадня» на Живе радіо Воскресіння.
7 травня у студії була Лідія Кондратик, християнський і сімейний психолог.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Психологія спілкування, Блог Лідії Кондратик

 

Хто головний в сім'ї? Прийняття рішень та відповідальність за них

Автор: Мирон Шкробут від 8-05-2019, 20:23, переглянуло: 480

Хто головний в сім'ї? Прийняття рішень та відповідальність за нихПитання «хто в сім’ї головує – чоловік чи жінка?» рано чи пізно постає фактично у кожній родині. Чому важливо розуміти його природу у великих і малих справах, стратегічних і повсякденних рішеннях спільноти, якою є сім’я? Перш за все, щоб запобігати ніби несподіваним вибухам, конфліктам «на рівному місці», які насправді визрівали і плекалися роками, – саме через це нерозуміння. Про це у щовівторковій програмі «Психологічна порадня» на Живе радіо Воскресіння – християнський психолог Лідія Кондратик.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик

 

Негативні емоції потрібно навчитися проявляти «екологічно», без шкоди для себе й інших, – Лідія Кондратик

Автор: Мирон Шкробут від 16-03-2019, 23:30, переглянуло: 818

Негативні емоції потрібно навчитися проявляти «екологічно», без шкоди для себе й інших, – Лідія КондратикЩо таке емоції, здається, на побутовому рівні розуміють всі – це почуття, відчуття, реакції на події зовнішнього та внутрішнього світу. Проте чому у суспільстві – і нашому, і загалом у світі, існує так звана «проблема емоційності» чи «екології емоцій»? Чому і як потрібно долати певні комплекси і поведінкові стереотипи щодо прояву емоцій, культури емоцій, і чому це важливо і для окремої людини, й всіх близьких і далеких, з ким вона контактує? Про це – у щовівторковій програмі «Психологічна порадня» в ефірі «Воскресіння. Живе радіо» розважала експерт Лілія Кондратик.

Категорія: Психологія особистості, Блог Лідії Кондратик

 

Про хандру, депресію та зміст життя

Автор: Лідія від 13-10-2018, 20:09, переглянуло: 562

На 42-му році життя прийшло розуміння того, що:
- хандра приходить регулярно,
- і це нормально...
- а рятувати мене від хандри повинен... ніхто не повинен. Тільки я! Девіз "спасение утопающих - дело рук самих утопающих" - в повній мірі!!!
- питання про зміст життя мене особисто "накривають", коли я виснажена. Як правило, фізично.

І як вижити? І не просто - вижити, а ще й бути при цьому адекватною мамою, дружиною, колегою, пасажиром тощо?

Про хандру, депресію та зміст життя

Категорія: Психологія особистості, Блог Лідії Кондратик

 

Результати чи Стосунки

Автор: Лідія від 5-02-2016, 11:51, переглянуло: 1132

Результати чи СтосункиПодружжя збирається в гості. Чоловік хоче прийти вчасно, тому вчасно зібрався і вже чекає на дружину біля виходу. Жінка ще не готова. Чоловік бурчить, чому так завжди стається і намагається "допомогти" дружині швидше зібратися методом повчань і приспішень.
Врешті решт жінка "зривається" і вже ніхто нікуди не йде...
Знайома ситуація? Чому так стається?

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Чоловік, Жінка, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 

Ціль та Процес

Автор: Лідія від 30-01-2016, 19:19, переглянуло: 985

Що важливіше: всі сили вкладати в досягнення Цілі, чи отримувати задоволення в Процесі діяльності. І в цьому теж чоловіки і жінки різні.

Звичайно, краще, коли присутні обидва компоненти! Але все ж є природня спрямованість, яку необхідно враховувати для більш успішної і комфортної життєдіяльності.

Ціль та Процес

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Жінка, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 

Любов чи Страх

Автор: Лідія від 8-01-2016, 13:32, переглянуло: 1203

Є лише дві рушійні сили у цьому світі: Любов і Страх...

Кожного разу, у кожній дії, запитуйте себе: чому я так роблю? Що керує мною: Любов чи Страх? Таким чином можна постійно перевіряти свій зв"язок з Богом, бо де є Бог, там немає Страху, є лише Любов.


Любов чи Страх

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 

"Така доля" чи причинно-наслідковий зв"язок

Автор: Лідія від 22-12-2015, 10:34, переглянуло: 1235

"Така доля" чи причинно-наслідковий зв"язокЖити власним життям, приймати власні рішення і самому нести відповідальність за наслідки. Не жалітись на долю, на важкі часи, на економічну кризу, на країну, на президента, на мера, на шефа, на сусідів врешті-решт. І не очікувативід уряду, від ЖЕКу, від соцзахисту, від батьків чи дітей врешті-решт, що вони щось "вам повинні дати".
А розуміти, що ми самі творимо власне життя і відповідальні за те, як ми живемо.


Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 

Сила бажання

Автор: Лідія від 8-12-2015, 11:42, переглянуло: 1024

Я б назвала одним з найважливіших компонентів дитинства - це вміння хотіти. Діти постійно щось хочуть. І, як правило, роблять те, що хочуть. І від того отримують масу задоволення і далі щось хочуть.

Чи часто Ви зустрічаєте дорослих, які із таким же задоволенням роблять свої справи щодня? Чи Ви самі є таким дорослим? Як часто Ви щось хочете, окрім хати, машини, нового телефону тощо. Я не маю на увазі, що ці всі великі і дорогі речі не потрібно хотіти. Але як часто Ви їх купуєте, як часто їх купівля приносить Вам радість?
Сила бажання

Категорія: Чоловік, Жінка, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 

Фінансова сторона подружжя. Сімейний бюджет.

Автор: Лідія від 23-11-2015, 12:20, переглянуло: 1243

Фінансова сторона подружжя. Сімейний бюджет.Гроші. Фінанси. Досить складна тема для обговорення. Часом табуйована, як і тема сексу. І точно спричиняє не менше сімейних конфліктів. Чому?

Самі по собі гроші, насправді, великого значення не мають. Є такий жарт: той, хто має п"ять мільйонів не обов"язково щасливіший за того... хто має два мільйони.

Але гроші мають символічне значення. І воно може бути різним: для когось гроші - це безпека, для когось - соціальний статус, для когось - доказ успіху, для когось - комфорт. Навіть в сім"ї для її членів гроші будуть мати різне символічне значення. Різною також буде прийнятна кількість грошей (так звана, зона комфорту). Найцікавіше те, що, зазвичай, людина має стільки грошей, скільки потребує, тобто на скільки є її внутрішній дозвіл.

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Блог Лідії Кондратик

 

Як розкрити сексуальність жінки і для чого це їй.

Автор: Лідія від 6-11-2015, 17:45, переглянуло: 1873

Як розкрити сексуальність жінки і для чого це їй.Цю статтю хочу присвятити жнікам. Бо саме жінки часом недооцінюють важливість сексуальної сфери в подружжі. Часом це стається через брак фізичних та емоційних сил (особливо, коли є маленькі діти і єдиним бажанням мами є просто виспатись), а часом через те, що жінка теж попадає під вплив суспільно-масових стереотипів (взятих із ЗМІ) і почуває себе "не зовсім нормальною", через те, що в неї немає постійного прагнення сексуальних насолод і їй важко розслабитись.

Відразу ж хочу запевнити жінок, що всі нормальні. Лише потрібно трохи часу і зусиль, а також багато любові чоловіка, щоб налагодити якісні стосунки у цій сфері.

Прийняти і полюбити Жінку в собі...

Категорія: Психологія подружніх стосунків, Чоловік, Жінка, Психологія сексуальності, Блог Лідії Кондратик, Поради психолога

 
Назад Вперед